Обадете се сега

Таблица с размерите на кофата за багер: Как да изберете правилния тип

 • by admin
 • 09.10.2023
 • 129 прегледа

Таблица с размерите на кофата на багера

Що се отнася до размерите на кофата за багера, важно е да съобразите кофата с подходящия тип багер и предназначението му.
Кофите обикновено се измерват по вътрешната им ширина.
Колкото по-голям е багерът, толкова по-голяма е кофата, с която може да се справи, и толкова по-голям товар може да повдига.

 

Тегло на Багерите Стандартна Изкопна Кофа Планировочна Кофа
>0.75 15 до 60 см до 80 см
1-1.9 15 до 60 см до 100 см
2-3.5 23 до 80 см до 120 см
5-6 30 до 90 см до 150 см
7-8 30 до 90 см до 180 см
10-15 45 до 120 см до 180 см
19-25 45 до 160 до 220 см

Как да изчислим капацитета на кофата на багера

Капацитетът на кофата на един багер ще варира в зависимост от много фактори, включително плътност на материала, коефициент на запълване и скорост на производство. Кофата, която работи за натрошен камък, може да не работи за рохкава почва.

Когато изчислявате капацитета на кофата на багера, изпълнете следните стъпки:

Определете стандартното тегло на всеки материал, който трябва да повдигнете, като използвате надежден източник.
Всяка кофа ще се доставя с лист с фактор на запълване, който изброява различни материали. Тези стойности ще ви кажат колко от даден материал може да поеме кофата въз основа на плътността на материала.
След това намерете времето за изкопаване на багера. Започнете, когато кофата започне да се вкопава, и спрете, когато започне да вкопава при следващия товар. Разделете това число на 60, за да намерите времето за цикъл на багера.
Използвайте времето на цикъла, за да определите почасовата производствена норма.
Разделете почасовото целево тегло на заредения материал на времето на цикъла. Например, ако трябва да преместите 500 тона на час и скоростта на цикъла е 120 цикъла на час, трябва да преместите 500/120 = 4,17 тона на цикъл.

Разделете количеството на полезния товар на цикъла на плътността на материала, открита в първата стъпка. Това ще ви осигури номиналния капацитет на кофата.
Накрая разделете номиналния капацитет на коефициента на запълване на материала, за да получите необходимия капацитет на всяка кофа за какъвто и да е материал, от който се нуждаете.

Марките обикновено предоставят диаграма, която показва капацитета на кофата въз основа на размера и материала на кофата.

Как да изчислим коефициента на повдигане

След като определите капацитета, от който се нуждае вашата кофа, трябва да сте сигурни, че багерът може безопасно да я повдигне. Това се определя от съотношението на повдигане на машината, което е от съществено значение за осигуряване на безопасна и ефективна работа на машината.

Първо, вземете максималната товароподемност на багера. Това трябва да бъде посочено със спецификационните данни на машината или получено от производителя на оригиналното оборудване.
След това добавете максималния капацитет на повдигане към теглото на кофата, посочено от OEM.
Тази комбинирана стойност се нарича коригирана товароподемност.
Добавете теглото на всички допълнителни приспособления за рамена, като бързи съединители и палци.
Използвайте стандартни диаграми, за да намерите плътността на материала, който трябва да преместите.
Умножете капацитета на кофата по плътността на материала, за да намерите потенциалното максимално тегло на пълнене на кофата.
След това добавете това към общото тегло на приставката, за да определите общото тегло на повдигане.
Накрая разделете теглото на повдигане на коригираното съотношение на повдигане, за да намерите съотношението на повдигане. Ако съотношението е по-малко от 1,0, то е подходящо за работата. Ако е по-голямо от 1,0, кофата е твърде голяма за посочената работа.
С други думи, съотношение над 1,0 показва, че машината повдига товари, по-големи от би трябвало.
Или е необходим по-голям багер, или е необходима по-малка кофа, за да се осигури безопасна работа.

Видове багерни кофи

Има няколко вида багерни кофи. Градиращите кофи са по-плитки от стандартните кофи, което позволява ограничена работа като почистване на канавки.
Междувременно кофите за копаене на канали са тесни и са проектирани да извършват бърза работа при операции по копаене на канали.

Гарантирането, че имате правилния за работата, ще ви помогне да оползотворите максимално времето, производителността и бюджета си.

Стандартни изкопни кофи

Стандартните кофи, известни още като кофи с общо предназначение, са универсални. Те обикновено се използват за копаене или товарене на материали като горния почвен слой или глинеста почва.

Те обикновено са най-леките от всички видове кофи поради липсата на каквото и да е подсилване на самата кофа. Следователно стандартните кофи обикновено могат да повдигат по-големи обеми материал във всеки цикъл, защото са по-леки и багерът не изразходва толкова много енергия за тях.

Стандартните кофи обикновено се използват за:

Изкопаване на пръст, горен почвен слой, тиня, глинеста почва и др.
Засипване с почва.
Товарене на купчини фин чакъл в камиони.

Планировъчни кофи

Планировъчните кофи или кофите за изкопаване са предназначени за почистване на канавки, както и за наклон и профилиране за довършителни работи. Планировъчните кофи обикновено са по-плитки и компактни от другите кофи, за да позволят тесни и наклонени условия. Те също могат да имат дренажни отвори.

Планировъчните кофи обикновено се използват за:

Почистване на канавки от отпадъци.
Почистване на наклонени терени.
Мокър материал, който се смесва с вода или дру вид течност.

Previous post
МАК ПАРТС - Резервни Части за Строителни Машини

Относно блога

Последвайте ни в социалните мрежи, за да не пропуснете съдържанието, което публикуваме специално за вас, нашите потребители
 • Доставки по цял свят
  Изпращаме части по целия свят
 • 12 месеца гаранция
  за всеки продукт
 • 100% безопасност
  Само сигурни плащания
 • Горещи оферти
  Отстъпки до 50%