Обадете се сега

Резервни части за мини багери

 • by admin
 • 25.06.2023
 • 168 прегледа

Осигуряването на тяхната оптимална производителност и дълголетие е от решаващо значение, когато става въпрос за мини багери, използвани в строителния сектор. Очаква се пазарът на мини багери да достигне 10,2 милиарда долара до 2030 г., което говори достатъчно за тяхната ефективност. Постигането на тази ефективност обаче е невъзможно без наличието на резервни части за мини багери.

С течение на времето някои компоненти може да се износят или да изискват подмяна поради тежка употреба. От гумени вериги и ходови ролки до уплътнения за ремонт на двигатели, достъпът до висококачествени резервни части за мини багери е от решаващо значение, за да работят безпроблемно.

Тази статия се фокусира върху важността на наличието на надежден източник на резервни части за мини багери. Ще обсъдим всички важни резервни части за Yanmar, Kubota и Bobcat, така че продължете да четете до края.

Популярни марки мини багери

Най-популярните марки мини багери на пазара са:

Резервни части за мини багери Kubota, Bobcat и Yanmar от MAQ Parts

Нека първо поговорим за различните резервни части за мини багери, предоставени от MAQ Parts.

 1. Резервни части за ходова част

Ходовата част на мини багера е здрава и сложна система, състояща се от няколко части. Всички те трябва да са в отлично състояние, за да работи ефективно ходовата част. Нека обсъдим подробно тези резервни части по-долу и да разберем какво правят.

 1. Гумени вериги

Гумените вериги в ходовата част са специализирани вериги, изработени от гума или гумирани материали. Някои по-интересни неща, които трябва да знаете за гумените вериги, са следните:

 • Те подобряват сцеплението, като захващат земната повърхност, позволявайки на багера да стабилизира трудни терени.
 • Гумените вериги намаляват удара върху деликатни повърхности, като асфалт или бетон, предотвратявайки повреда по време на работа.
 • Помагат за минимизиране на нивата на шум, което прави машината по-подходяща за чувствителни към шум среди.
 • Гумените вериги също подобряват плаваемостта, позволявайки на багерите да работят ефективно на по-меки почви като кал или пясък.
 • И накрая, те допринасят за комфорта на оператора чрез намаляване на вибрациите и сътресенията, което води до по-плавна и по-контролирана работа като цяло.
 1. Ходови ролки

Ролките са метални колела, които поддържат тежестта на машината, разпределяйки я равномерно по-веригите. Те също така помагат при насочването на веригите, като осигуряват правилно подравняване и намаляват страничното движение. Като се въртят плавно, те спомагат за намаляване на триенето и удължават живота на релсите.

Освен това, ролките помагат за абсорбиране на удари и вибрации по-време на работа, повишавайки комфорта на оператора. Като цяло ролките допринасят за стабилността, маневреността и дълголетието на мини багерите.

 1. Ленивци

Ленивците са въртящи се колела, разположени в предната част на машината, които поддържат напрежението в веригите, осигурявайки правилното зацепване с други компоненти. Те също водят веригите, като ги поддържат изравнени и предотвратяват прекомерното износване. Като се въртят плавно, те минимизират триенето и намаляват консумацията на гориво на всеки мини багер с качествен ленивец.
Освен това, ленивците абсорбират удари и вибрации, повишавайки комфорта на оператора. Тяхното присъствие допринася за общата стабилност и маневреност на мини багерите.

 1. Звездочки

Звездичките са зъбни колела, които се зацепват с веригите и предават движението от крайната предавка. Те играят жизненоважна роля в цялостната работа на машината. Звездочките предават мощността от крайната предавка към веригите, задвижвайки багера напред или назад.

Монтирането на звездочката към крайната предавка се осъществява с болтове, като зъбите от звездочката се зацепва в отворите на гумената верига, задвижвайки машината в желаната посока. Техните зъби се зацепват с верижната верига, осигурявайки сцепление и плавно движение. Зъбните колела също помагат за поддържане на правилното напрежение в верижите и разпределят равномерно теглото на машината върху ходовата част, допринасяйки за стабилността. Много е важно да закупите качествена завездочка, както и да напълно отговаряща за вашия модел мини багер, защото при различни размери, брой зъби или други несоответствия може да повреди вашата гумена верига и други ходови части.

Всички резервни части за ходовите части, може да намерите тук "Ходови Части

      5. Масла и филтри

Масленият филтър отстранява примеси, като мръсотия, метални частици и утайки, и поддържа чистотата и качеството на моторното масло. Помага за удължаване на живота на двигателя и подобряване на неговата производителност.
Редовната подмяна е необходима, за да се поддържа ефективността и ефективността на процеса на филтриране. По подобен начин MAQ Parts също така предоставя масла за обслужване, от които един мини багер се нуждае на всеки 500 часа за ефективно функциониране.

Горивните филтри са много важна част от всеки дизелов двигател. Сменяйте редовно вашите горивни филтри (250 мото часа), особенно за машини работещи в България, поради факта, че в българския дизел се съдържа по-високо съдържание на сяря, което вреди на горивната система (горивна помпа, инжектори).

Не пренебрегвайте и въздушните филтри, които са също важна част от поддържането на всеки двигател. Строителните машини в много от случаите работят в запрашена среда, като в този случай, също препоръчваме да замянте по-често (250 мото часа). 

Видове филтри:

    6. Пинове и втулки

Пинове и втулки присъстват в стралата и рокуяда на мини багерите и са много важни за тяхното функциониране. Пиновете действат като точки на въртене, позволявайки въртене и шарнирно завъртане на рамената и приспособленията на багера. Втулките, от друга страна, осигуряват гладка и издръжлива повърхност за въртене на пиновете, намалявайки триенето и износването.

Не оставяйте вашия мини багер или друг вид строителна машина да изхаби втулките или пиновете до таква степен, че да получите голям луфт. Заменяйте редовно преди да навреди на основата в машината. MAQ Parts предлага всички видове пинове и втулки за всички марки мини багери, които ще ви гарантират продължителната и безаварийна работа 

     6. Стъкло на кабината

Стъклото на кабината се отнася до прозрачните панели или прозорци, монтирани в кабината на мини багер.

 • Първо, те позволяват на операторите да виждат околната среда и извършваната работа.
 • Второ, стъклото на кабината предпазва оператора от външни елементи като прах, отломки и атмосферни влияния.
 • Също така помага за намаляване на шума в кабината, осигурявайки по-удобна работа среда.
MAQ Parts може да ви достави всяко стъкло за вашия мини багер, челно стъкло, стъкло на вратата, странични стъкла и задно стъкло. Тук искаме да отбележим, че стъклото е също важна част, но този път не за машината, а за оператора. Стъклата които MAQ Parts предлага, обикновенно са соларни стъкла, които не позволяват на UV лъчите да проникнат в кабината, както и да увеличат температурата в нея.

      7.Части на двигателя

Нека сега разгледаме някои части на двигателя на мини багери, налични в MAQ Parts. Те имат голямо разнообразие, включително водни помпи, горивни помпи, водни охладители, алтернатори и много други.

 1. Водна помпа

Водната помпа е механично устройство, което циркулира охлаждащата течност в двигателя. Той изпомпва охлаждащата течност от радиатора към двигателя, което позволява разсейването на топлината. Следователно, той помага за поддържане на оптимална температура на двигателя и предотвратява повреда.

 1. Горивна помпа

Горивна помпа доставя гориво от резервоара към горивните камери на двигателя. Той осигурява постоянен поток на гориво под налягане, което позволява на двигателя да работи гладко и ефективно. Следователно е жизненоважно да се поддържа правилното подаване на гориво и работата на двигателя.

 1. Стартер

Стартерът е електрически двигател, който инициира въртенето на двигателя по време на стартиране. Той се зацепва с маховика, за да завърти двигателя, запалвайки гориво-въздушната смес и инициирайки горенето. Стартерът е от решаващо значение за стартирането на двигателя и осигуряването му да работи гладко.

 1. Алтернатор

Алтернаторите преобразуват механичната енергия в електрическа. Те генерират електричество за захранване на електрическите системи и презареждане на батерията, докато двигателят работи. Алтернаторите осигуряват непрекъснато електрическо захранване за различни компоненти, като светлини, контроли и аксесоари.

 1. Воден охладител

Водният охладител, известен също като воден радиатор, е топлообменно устройство, което помага за разсейването на излишната топлина от охлаждащата течност на двигателя. Състои се от мрежа от тръби и ребра, улесняващи преноса на топлина към околния въздух. Водният охладител помага за предотвратяване на прегряване и потенциална повреда на двигателя.

 1. Бутала и сегменти

Буталата са цилиндрични компоненти, които се движат нагоре и надолу вътре в цилиндрите и преобразуват налягането, генерирано от процеса на горене, във въртеливо движение. Уплътненията, от друга страна, са уплътнения, поставени между компонентите на двигателя, за да предотвратят изтичане на течности или газове, осигурявайки правилно компресиране и уплътняване.

Заключение

Както можете да видите, резервните части за мини багери са от съществено значение за безпроблемната им работа. Ако сте в строителната индустрия, следете всички тези компоненти и се уверете, че ги смените навреме.

Въпреки това закупуването им от реномирано име, като например MAQ Parts, е от решаващо значение. Ние доставяме резервни части за мини багери от години, печелейки доверието на нашите клиенти по целия свят. Така че, независимо дали търсите резервни части за Bobcat, Yanmar или Kubota, MAQ Parts е правилното място.

Намерете всяка необходима резервна част за вашия двигател Perkins, Cummins, JCB, Caterpillar, Kubota, Yanmar, Deutz, Isuzu или друг индустриален двигател тук "Индустриални Двигатели"

Време е да поръчате резервни части от MAQ Parts и да пренесете своите мини багери на следващото ниво!

Previous post
МАК ПАРТС - Резервни Части за Строителни Машини
Next post
ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ С ДВИГАТЕЛЯ CUMMINS

Относно блога

Последвайте ни в социалните мрежи, за да не пропуснете съдържанието, което публикуваме специално за вас, нашите потребители
 • Доставки по цял свят
  Изпращаме части по целия свят
 • 12 месеца гаранция
  за всеки продукт
 • 100% безопасност
  Само сигурни плащания
 • Горещи оферти
  Отстъпки до 50%